Λουκάς Φουρλάς: “Κολυμπάμε για τους μικρούς μας ήρωες γιατί… Κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του τον καρκίνο” – 19 Δεκεμβρίου 2020

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19, πραγματοποιήθηκε χθες (19 Δεκεμβρίου) η εκδήλωση “Κολυμπάμε με τους ΟΥΚ για τους μικρούς μας ήρωες στο παιδοογκολογικό“. Η εκδήλωση όπως είναι γνωστό, είναι μία πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά και στόχο έχει την οικονομική και ψυχολογική στήριξη των οικογενειών με παιδιά που πάσχουν από καρκίνο. Μήνυμά της:

Κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά μόνο του τον καρκίνο!

Όπως προαναφέρθηκε, λόγω των περιοριστικών μέτρων, φέτος δεν πραγματοποιήθηκε το Περπάτημα της Ελπίδας κατά μήκος της παραλίας. Μαζί με τον κ. Φουρλά, στα παγωμένα νερά κολύμπησαν ο βοηθός γενικός εισαγγελέας κ. Σάββας Αγγελίδης, ο δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και μικρός αριθμός εφέδρων βατραχανθρώπων. Την εκδήλωση στηρίζουν η Αστυνομία Κύπρου, η Εθνική Φρουρά, το Ίδρυμα Ελπίδα και ο Παγκύπριος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας.

Με ανάρτησή του στα social media, ο εμπνευστής αυτής της πρωτοβουλίας, Λουκάς Φουρλάς, δήλωσε: “Η απόσταση που διανύσαμε έμοιαζε τόσο μικρή μπροστά στο μεγαλείο ψυχής των Μικρών Ηρώων. Οι καρδιές μας ζεστές από την αγάπη όλων σας. Στόχος ζωής μας, η ενίσχυση των Μικρών μας Ηρώων και των οικογενειών τους. Ευχαριστώ όσους κολύμπησαν και φέτος κάτω απο αυτές τις συνθήκες.

Όπως κάθε χρονιά, όλα τα έσοδα της εκδήλωσης δίνονται στην Παιδογκοολογική Μονάδα του Μακάρειου Νοσοκομείου για την στήριξη των οικογενειών παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε, όσοι το επιθυμείτε, να συνεισφέρετε στη στήριξη των Μικρών Ηρώων.

Λόγω των συνθηκών, για πρώτη φορά ο πρεσβευτής του Ιδρύματος Ελπίδα, Γιώργος Αγγελόπουλος, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση και να κολυμπήσει κι αυτός μαζί με τον κ. Φουρλά και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Ωστόσο, βούτηξε συμβολικά στα αντίστοιχα παγωμένα νερά της θάλασσας της Βουλιαγμένης και έστειλε το δικό του προσωπικό μήνυμα μέσω ανάρτησής του στο Instagram.

Την εκδήλωση κάλυψαν με ρεπορτάζ και τα δελτία ειδήσεων των κυπριακών καναλιών ΡΙΚ και Sigma, τα οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Σχόλια

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.