Ο Γιώργος Αγγελόπουλος στη Σκιάθο για τη γιορτή της Παναγίας της Κουνίστρας (19 – 23 Νοεμβρίου 2017)

Στο νησί του, τη Σκιάθο, ταξίδεψε ο Γιώργος στις 19 Νοεμβρίου 2018 για τη γιορτή της Παναγίας της Κουνίστρας ή Εικονίστριας (21 Νοεμβρίου), η οποία είναι και η πολιούχος του νησιού. Με αφορμή τη γιορτή, ο Γιώργος πέρασε και λίγες μέρες με την οικογένεια, τους φίλους και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Οι εορτασμοί για την Παναγία, στους οποίους συμμετείχε και ο Γιώργος, κρατάνε δύο μέρες και ξεκινούν με το ταξίδι της Παναγιάς στο μοναστήρι στις 20 Νοεμβρίου, το οποίο συνοδεύεται με πυροβολισμούς στον αέρα.
Μετά τους πυροβολισμούς, η πορεία της εικόνας προς το μοναστήρι ξεκινά και διαρκεί περίπου τρεις ώρες σε μια διαδρομή μέσα από τα βουνά του νησιού συνοδευόμενη από τους πιστούς, πριν καταλήξουν στο μοναστήρι. Αρκετοί από τους πιστούς συνοδεύουν την Παναγία στο μοναστήρι ξυπόλητοι.
Φτάνοντας στο μοναστήρι, η εικόνα παραμένει εκεί καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας, όπου επίσης λειτουργείται, και στις τρεις το πρωί οι πιστοί επιστρέφουν στο νησί από την ίδια διαδρομή κρατώντας και πάλι την εικόνα.

Μεταξύ άλλων, κατά την παραμονή του στο νησί, ο Γιώργος βρήκε την ευκαιρία για να πάει μαζί με τον ξάδελφό του Νίκο για συρτή (είδος ψαρέματος) αλλά και να περάσει από τον αθλητικό σύλλογο Tae Kwon Do “Παλμός” της Σκιάθου όπου άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του συλλόγου και ευχήθηκε “καλή επιτυχία” στις αθλήτριες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Μετά την ολιγοήμερη παραμονή του στο νησί, ο Γιώργος επέστρεψε στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου 2018.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο από την παραμονή του Γιώργου στη Σκιάθο τη συγκεκριμένη περίοδο που είτε μοιράστηκε εκείνος στα social media, είτε ο κόσμος που τον συνάντησε. Ευχαριστούμε όλους για τις φωτογραφίες.

Σημειώσεις:
Περισσότερα για την Παναγία την Κουνίστρα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Πληροφορίες για τα έθιμα της Παναγίας από Ό,τι συμβαίνει στη Σκιάθο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΒΙΝΤΕΟ

  • Live βίντεο του Γιώργου

  • Έθιμα για τη γιορτή της Παναγίας της Κουνίστρας

  • Στον αθλητικό σύλλογο “Παλμός” της Σκιάθου